Skip links

Kwaliteit en duurzaamheid

Onze certificeringen

Allround Cargo Handling is trots op haar uitgebreide certificeringen, waaronder BRC, ISO 22000 en 9001, SKAL, AEO, FDA, en CTPAT. Deze certificaten weerspiegelen onze toewijding aan hoogwaardige dienstverlening, voedselveiligheid en naleving van internationale normen. Ze tonen aan dat we voldoen aan strenge criteria op het gebied van beveiliging, kwaliteitsmanagement, voedselveiligheid, biologische producten, de regelgeving van de Amerikaanse Food and Drug Administration, en de Europese douanevoorschriften.

Het BRC Global Standard for Food Safety, ook bekend als BRC Food, is een vooraanstaande standaard voor voedselveiligheid, ontwikkeld door het British Retail Consortium. Het certificeert dat Allround Cargo Handling voldoet aan strenge eisen voor voedselveiligheidssystemen, waaronder HACCP, kwaliteitsmanagement en basisvoorwaardenprogramma’s.

 

Bekijk hier het certificaat

ISO 9001 en 22000 certificeringen benadrukken ons streven naar continue verbetering van kwaliteitsmanagement en voedselveiligheid, waarbij we voldoen aan de hoogste normen in de branche.

 

Bekijk hier het certificaat ISO 9001
Bekijk hier het certificaat ISO 22000

Als SKAL-gecertificeerd bedrijf kunnen klanten vertrouwen op onze deskundigheid van de logistieke keten betreft biologische producten en het waarborgen van biologische integriteit gedurende dit proces.

 

Bekijk hier het certificaat

Als AEO-F (Authorized Economic Operator) gecertificeerd bedrijf, genieten we het vertrouwen van de douaneautoriteiten, wat resulteert in vereenvoudigde douaneprocedures en een vlotte internationale handel.

 

Bekijk hier het certificaat

De FDA-certificering (Food and Drug Administration) getuigt van onze naleving van strikte regelgeving met betrekking tot de veiligheid en kwaliteit van voedingsmiddelen en farmaceutische producten voor en van met name de Amerikaanse markt.

 

Bekijk hier het certificaat

Het CTPAT-certificaat (Customs-Trade Partnership Against Terrorism) bevestigt onze betrokkenheid bij het waarborgen van een veilige toeleveringsketen en het voorkomen van terrorisme in internationale handel.

 

Bekijk hier het certificaat

Ongediertebestrijding

Het beschermen van vracht tegen knaagdieren en ander ongedierte is een cruciaal aspect van onze operationele integriteit. Allround Cargo Handling vertrouwt al jaren de expertise van Suurd Pest Control BV toe om ongedierte binnen en buiten onze magazijnen nauwlettend te monitoren, te voorkomen en te beheersen. Deze samenwerking vormt nog een ander cruciaal element in onze niet-aflatende toewijding aan het handhaven van de hoogste kwaliteitsnormen.

Tijdens de bouw van ons nieuwste magazijn zijn we een strategisch partnerschap aangegaan met Suurd Pest Control om een geavanceerd Integrated Pest Management (IPM) systeem te implementeren. Dankzij deze proactieve aanpak konden we het gebouw vanaf het begin beschermen tegen ongedierte, waardoor het risico op besmetting aanzienlijk werd verminderd. Onze voortdurende samenwerking met Suurd omvat de integratie van een uitgebreid systeem, dat ervoor zorgt dat muizen en ander ongedierte systematisch op afstand worden gehouden en zo uw waardevolle vracht beschermt tegen mogelijke schade. Deze holistische strategie voor ongediertebestrijding onderstreept onze toewijding aan het bieden van een veilige en hygiënische omgeving voor uw goederen, en versterkt onze belofte van uitmuntendheid in elk facet van onze logistieke activiteiten.

Partners en organisaties

Allround Cargo Handling is aangesloten bij De Nederlandse Zuidvruchten Vereniging (NZV), een gerenommeerde brancheorganisatie die sinds 1907 actief is in het vertegenwoordigen van Nederlandse handelaren in noten, gedroogd fruit, specerijen en diverse verwerkte producten zoals groente, fruit en vis.

Onze betrokkenheid bij de NZV biedt ons een waardevol inzicht in de laatste branche-informatie. We blijven op de hoogte van actuele ontwikkelingen via wekelijkse nieuwsbrieven, informatieve bijeenkomsten, persoonlijke contacten en netwerkevenementen. Deze informatie stelt ons in staat om u, als gewaardeerde klant, nog beter van dienst te zijn door proactief in te spelen op veranderingen en trends in onze sector.

De International Nut and Dried Fruit Council (INC) is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor het verspreiden van het goede van noten en gedroogd fruit over de hele wereld. De INC heeft als missie duurzame groei in aanbod en consumptie te bevorderen door wereldwijd de gezondheidsvoordelen van noten en gedroogd fruit te benadrukken. Deze samenwerking stelt ons in staat om geïnformeerd te blijven, kennis te delen en verbindingen te leggen binnen de industrie.

Duurzaamheid staat centraal in de doelstellingen van de INC, en Allround Cargo Handling zet zich in om de industrie te ondersteunen bij het versnellen van tastbare, meetbare en kwantificeerbare duurzaamheid verbintenissen. Samen met de INC streven we naar een bijdrage aan een duurzamere toekomst, terwijl we hoogwaardige diensten blijven leveren aan onze gewaardeerde klanten.

Allround Cargo Handling is aangesloten bij de Nederlandse organisatie voor expeditie en logistiek, genaamd Fenex. Fenex is dé belangenbehartiger voor de expediteur/logistiek dienstverlener in Nederland. De visie van Fenex erkent de veranderende rol van de expediteur als organisator van logistieke activiteiten voor derden, aangewakkerd door digitalisering, mondiale ontwikkelingen, duurzaamheid, en veranderingen op de arbeidsmarkt.

Fenex’s missie is gericht op het creëren van een ondernemingsklimaat waarin leden en hun medewerkers hun werkzaamheden deskundig, doelmatig en onder de meest gunstige omstandigheden kunnen uitvoeren. Dit wordt bereikt door middel van lobbywerk op nationaal, Europees en wereldwijd niveau, in samenwerking met wereldwijde partners zoals FIATA en CLECAT.

Allround Cargo Handling heeft zich aangesloten bij Transport en Logistiek Nederland (TLN), de vooraanstaande ondernemersorganisatie voor wegtransportbedrijven en logistiek dienstverleners. Met 5.000 leden bevordert TLN een gunstig ondernemersklimaat in Nederland en Europa, waarbij zij ondernemers in de transport- en logistieksector ondersteunt en verbindt. TLN fungeert als een waardevol netwerk waarin ondernemers kennis en ervaring delen.

Allround Cargo Handling is aangesloten bij Dutch Fresh Port, een wereldspeler in groente en fruit en toonaangevend in de AGF-logistiek wereldwijd. Dutch Fresh Port vormt een uniek AGF-cluster, gebouwd op het gedreven ondernemerschap van generaties koplopers in de Agro-Vers-Food-logistiek. De ondernemers op Dutch Fresh Port staan voor continue vernieuwing, slimme samenwerking en duurzaam ondernemen, gelegen vlak bij de haven van Rotterdam met volop carrièrekansen.

Binnen Dutch Fresh Port maakt Allround Cargo Handling deel uit van een cluster bedrijven die zich toeleggen op de logistiek van verse producten, en een cruciale rol spelen in de voedselvoorzieningsketen. Het cluster onderscheidt zich door een sterke toewijding aan duurzaamheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid, en transparantie in bedrijfsvoering. De inrichting van het bedrijventerrein is gericht op duurzaamheid en toekomstbestendigheid, met aandacht voor lokaal opwekken en gebruiken van schone energie, duurzame bereikbaarheid en mobiliteit, gebruik van reststromen als nieuwe grondstoffen, en ruimte voor water, groen, en biodiversiteit.

Allround Cargo Handling is aangesloten bij “Rotterdammers voor Rotterdammers” (R4R), een maatschappelijk platform ontstaan uit een sterke betrokkenheid bij de stad Rotterdam. Als bedrijf met stevige banden in Rotterdam, verbinden wij ons met R4R om bij te dragen aan de lokale gemeenschap.

MVR, oftewel Maatschappelijk Verantwoord Rotterdam, staat centraal in onze deelname aan R4R. Als lid en donateur van deze club zetten wij ons in voor maatschappelijke verantwoordelijkheid, met specifieke aandacht voor het verduurzamen van het MKB. Ons gezamenlijke doel is het bevorderen van een welvarend Rotterdam, waar ondernemers vanuit hun eigen motivatie een positieve impact hebben. Door deel te nemen aan R4R delen we kennis en werken we samen aan praktische duurzame initiatieven.

Breeam – Excellence

Allround Cargo Handling is trots op haar BREEAM Excellence gecertificeerde gebouw. Dit stelt ons in staat de daadwerkelijke duurzaamheidsprestatie van onze werkwijze en ons pand te meten. BREEAM-NL biedt niet alleen inzicht in energieaspecten, maar omvat het volledige duurzaamheidsspectrum. 

Een BREEAM-gecertificeerd gebouw staat niet alleen voor duurzaamheid, maar ook voor gezondheid. Aspecten zoals binnenklimaat, ventilatie, licht en luchtkwaliteit worden zorgvuldig overwogen, wat resulteert in een gezonde werkomgeving die het welzijn en de productiviteit van het gehele Allround Cargo Handling team bevordert.

Zonnepanelen

Bij Allround Cargo Handling staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Onze zonnepanelen zijn goed voor een totale opwek van 2.487.000 KWH voor 910 huishoudens aan stroom.

This website uses cookies to improve your web experience.